Livingbody

Hvorfor

Afspændingsbehandling

Afspændingsbehandling hjælper på – Hovedpine – Muskelspændinger – Stress – Søvnbesvær – Smerter i led og muskler – og mange andre kropsrelaterede problemer.

Behandlingen foregår liggende, udenpå tyndt løstsiddende tøj, hele kroppen behandles, du vil opleve et kropsligt velvære og samtidigt forebygges virkningerne af psykisk og fysisk stress.

Behandlingen foregår efter aftale, hos mig, eller i dit hjem.

Det er også muligt at lave firmaaftaler.

Personlig trivsel

Afspændingspædagogikken opfatter personlig trivsel som et resultat af et velfungerende samspil mellem følelsesmæssige,fysiske og sociale behov og omgivelsernes krav og udfordringer.

Den personlige trivsel – og kontrollen over den  kan bringes ud af balance ved sociale, fysiske, kognitive eller følelsesmæssige forandringer, som den enkelte ikke er i stand til at tilpasse sig, hverken kropsligt eller følelsesmæssigt. Reaktionen på forandring kan være en midlertidig overbelastning.Ved varig overbelastning udvikles en kronisk stress tilstand, som kommer til udtryk gennem kropslige symptomer.

Stress er en medvirkende faktor til, at ca. 1/3 af befolkningen er plaget af tilbagevendende gener i muskler og skelet og i det hele taget har nedsat velbefindende. Generne kan opleves som smerter, uro eller træthed og påvirker den enkeltes funktionsniveau.

Fysiske symptomer

De fysiske symptomer er tit ledsaget af og forstærket af følelsesmæssige problemer som nederlagsfølelse, skyldfølelse og angst. De fysiske og psykiske gener kan være så belastende, at de tiltrækker sig personens eller omgivelsernes fulde opmærksomhed og dermed påvirker familieliv, det sociale liv og arbejdslivet.

 

En del klienter søger den afspændingspædagogiske behandling for lidelser, der er akut opstået eller er følgevirkning af sygdom og skader, fx gigt, piskesmæld eller rygsmerter. Andre klienter søger afspændingspædagogisk behandling for at opnå øget velvære, som forebyggelse eller i kropterapeutisk øjemed.